Soms heeft u meer werk liggen dan dat u met uw eigen medewerkers aankunt. Als het personeelstekort van tijdelijke aard is of u heeft geen mogelijkheden om op korte termijn personeel aan te nemen, ondersteunt Totaal Consult u om toch de klus te klaren.

Arno Wijnen stuurt op zijn eigen wijze afdelingen aan of voert projecten uit. Als een eigen medewerker of collega vervult hij zijn taken met volle overtuiging. Als een buitenstaander bekijkt hij de organisatie met een kritische blik en zorgt voor een frisse wind.

 

Vertrouwen

Interim managers worden in eerste instantie meestal niet met open armen ontvangen door de medewerkers. Hij of zij is er tenslotte maar tijdelijk en vervult een functie die een eigen medewerker eventueel ook had kunnen uitvoeren. De allereerste uitdaging van Arno Wijnen in een nieuwe interim managementfunctie is dan ook de medewerkers het gevoel te geven dat hij een van hen is.

Op basis van vertrouwen werken ze vervolgens samen aan het verbeteren van de werkprocessen. Zelfs als dit geen onderdeel is van het takenpakket, zal Totaal Consult met een kritische blik tegen de organisatie aankijken en de medewerkers aanzetten om zich te ontwikkelen en nodige veranderingen zelf door te voeren.